DÜBİT Bölgenin AR-GE Üssü Oluyor

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin sözleşme imza töreni, Düzce Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

DÜBİT Bölgenin AR-GE Üssü Oluyor
Proje imza törenine; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

MARKA’nın sağladığı 3.3 Milyon TL’lik mali destek programından; Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT), Gölyaka Belediyesi, Akçakoca Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası destek almaya hak kazandı.

Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜBİT) Altyapısının Güçlendirilmesi Projesini Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar imzaladı.

DÜBİT’e sağlanacak olan 962.086,98 TL bütçeli projenin, 719.391,43 TL’si MARKA, 239.797,13 TL ise Düzce Üniversitesi tarafından finanse edilecek. Proje sayesinde altyapısı güçlendirilecek olan DÜBİT, hem Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı onaylı laboratuvar listesine girecek hem de TURKAK akreditasyonuna sahip olacak.

Bölgenin ve Düzce’nin önemli merkezi araştırma laboratuvarlarından olan DÜBİT, Üniversitenin yanı sıra sanayi, özel kuruluşlar ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları analiz ve ölçüm taleplerini başarıyla yerine getiriyor. Ayrıca DÜBİT bünyesinde faaliyetlerine başlayan Tasarım-Prototipleme ve Test Merkezi de sahip olduğu teknolojik alt yapısı ve modern 3 boyutlu yazıcılarıyla, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tasarımı, prototiplerinin üretilmesi ve test edilmesi konusunda birçok önemli çalışma yürütüyor.

Proje ile Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversitelerin, kamu ve özel kuruluşların her türlü araştırma ve geliştirme çalışmalarına destek vererek Ülkeye katma değer oluşturmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA