Bayramiç Ziraat Odası Okullarda Elma Dağıttı

Bayramiç Ziraat Odası Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli ürünlerin kullanılması ve tüketilmesi, Türk lirasına sahip çıkılması amacıyla ilçe okullarını ziyaret ederek öğrencilere 'Bayramiç elması' dağıttı.

Oda Başkanı İsmail Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok önemli günlerden geçildiğini, çok uluslu güçlerin yerli işbirlikçilerini kullanarak ülke üzerinde oynadığı terör ve ekonomik saldırılar karşısında birlik olunması gerektiğini söyledi.

Yerli ürünlerin daha fazla tüketilmesi, Türk lirasının değerinin artırılması ve sahip çıkılması, zor durumda olan yöre üreticisinin sıkıntılarına bir nebzede destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu:

'Çocuklarımıza ilçemizde yetişen ürünleri unutturmamak, ilçe üreticisinin ürünlerinin tüketilmesine katkı olmak adına okullarımıza böyle bir sürpriz yaptık. 2. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından, dış ülkelere para akışının önünün kesilmesi, toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1929 yılından bu yana uygulanmaktadır. Hedef, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır.'

Bu kapsamda, okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında 'Yerli Malı Haftası' etkinliklerinin düzenlendiğini hatırlatan Pehlivan, buna destek olmak amacıyla okullarda Bayramiç elması dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA