Karşıyaka'da 'Uluslararası Fotoğraf Günleri' Başladı
Karşıyaka’da Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Karşıyaka Fotoğraf Günleri, “Karşıyaka ve İzmir’de Atatürk’ün İzi” başlıklı ve serbest konulu iki sergiyle başladı. Türk ve yabancı fotoğraf sanatçılarını buluşturan organizasyon; sergiler, söyleşiler ve fotoğraf sunumlarıyla 13 Kasım’a kadar devam edecek.

Atatürk sergisi ile başladı
Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan Uluslararası Karşıyaka Fotoğraf Günleri, 8 Kasım’da Karşıyaka İskele’de açılan iki sergi ile başladı.
EFSA üyelerinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında açtığı “Karşıyaka ve İzmir’de Atatürk’ün İzi” başlıklı sergi ile serbest konulu karma sergi, 11 Kasım’a kadar açık kalacak. 13 Kasım Pazar akşamı sona erecek organizasyon kapsamında sergiler, söyleşiler ve fotoğraf sunumları gerçekleşecek. Konuklar için Karşıyaka ve İzmir gezileri de düzenlenecek.
“Herkesi bekliyoruz”
“Fotoğrafa gönül veren amatör ve profesyonel sanatçıları bir kez daha Karşıyakamızda buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dünyaya farklı bir açıdan bakarak en güzel kareyi yakalamayı başaran sanatçılarımız fotoğrafa yeni başlayanlara da ilham kaynağı olacak. Bu yılki buluşma Atatürk konsepti ile daha da özel bir anlam taşıyor. Tüm İzmirlileri etkinliklerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
