Sabuncubeli'deki Yangın Alanında Ağaçlandırma Çalışmaları

İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal: 'Çeşitli türlerden oluşan 180 bin fidanın dikildiği yangın bölgesine bugün gidildiğinde fidanların büyüdüğü ve yüzde 100 başarı olduğu görülüyor'.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, 2013 yılında Sabuncubeli'de çıkan yangında zarar gören 395 hektarlık alandaki ağaçlandırma çalışmalarında, yüzde 100'lük başarı sağlandığını bildirdi.

Aybal, yazılı açıklamasında, Manisa-İzmir sınırında bulunan Sabuncubeli mevkisinde Mayıs 2013'te çıkan yangında 395 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü anımsattı.

Yangının ardından ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını belirten Aybal, 'Kızılçam, defne, servi, zakkum, aylantus, çınar ve mahlep gibi çeşitli türlerden oluşan 180 bin fidanın dikildiği yangın bölgesine bugün gidildiğinde fidanların büyüdüğü ve yüzde 100 başarı olduğu görülüyor.' ifadesini kullandı.

Her metrekarenin yeniden ağaçlandırıldığını ancak dikilen fidanların tekrar orman dokusu oluşturabilmesi için en az 25 yıl gerektiğini aktaran Aybal, fidan dikmek kadar dikilen fidanların, ağaçların ve ormanların korunmasının önemine işaret etti.

Aybal, orman yangınlarıyla mücadelenin birinci ayağı olan eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına kış aylarında ağırlık vereceklerini, il milli eğitim müdürlükleri ile iş birliği içinde okullarda ormanların önemini anlatacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA