Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İzleyicilerle Buluştu

Düzce ile 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Düzcelilerden tam not aldı.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İzleyicilerle Buluştu
Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 9. yılında ilk kez Düzce’de izleyicilerle buluştu.

Düzce Üniversitesi, TEMA Vakfı Düzce İl Temsilciliği, Düzce Kalem Derneği, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Düzce Oda Temsilciliği ile birlikte Düzce Üniversitesi topluluklarından Ar-Ge Topluluğu, Genç TEMA Topluluğu, Radyo ve Sinema Topluluğu’nun işbirliğiyle Düzce Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen festival, 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Film festivalinin açılışına Vali Yardımcısı Alper Balcı, Rektör Yardımcısız Prof. Dr. İdris Şahin, öğrenciler ile sanata ilgi duyan kişi ve kurumlar katıldı.

Vali Yardımcısı Alper Balcı, “Doğaya dönmenin vakti geldi” diyerek başladığı konuşmasında, teknolojik aletlere esir olan dünyanın bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Doğayı ödünç olarak kullandığımıza dikkat çeken Balcı, geleceğimiz olan çocuklara doğayı geri vereceğimizi dile getirerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, insan neslinin yaşamını sürdürebilmesi için var olan ekolojik dengeyi koruması gerektiğini belirterek tüm canlıların olduğu gibi insanın da doğada, hayatın içinde bir parça olduğuna ve diğer canlılarla uyum içinde yaşamasının önemine vurgu yaptı.

Etkinlik kapsamında Düzce Bilim ve Sanat Okulu öğrencileri gerçekleştirdikleri çalışma ile bir insanın, bir hafta boyunca tüketmiş olduğu yiyecek, içecek ve çeşitli kozmetik ürünlerinden oluşan atıkları toplayarak doğaya ne kadar çöp bıraktığına dikkat çektiler. Öğrenciler yaptıkları çalışma ile geri dönüşüm tesislerinin kurulup bu atıkların doğaya atılmadan tekrardan kullanıma hazır hale getirilebileceği konusunda farkındalık oluşturdular.

Film festivali, dokuzuncu yılında da onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle katılımcılara yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç verdi. Farklı ülkelerden özenle seçilmiş ve birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan filmler, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Sürdürülebilir bir dünya bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ve üç gün süresince devam eden film festivalinde Düzceli sanatseverler, eğitici ve öğretici filmler izleyerek hoşça vakit geçirdiler.
Kaynak: İHA