Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ahmar, Sudan'da

Ahmar, Sudan'ı İran'ın yayılması tehlikesini uzaklaştırma konusundaki fedakarlıkları nedeniyle övdü.

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmar'ın, ülkesine sunduğu destek ve İran'ın yayılması tehlikesini uzaklaştırma konusundaki fedakarlıkları nedeniyle Sudan'ı övdüğü belirtildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Sudanlı mevkidaşı Hassabu Muhammed Abdurrahman ile başkent Hartum'da bir araya gelen Ahmar, darbenin ardından yaşananlarda Yemenlilerin yanında yer aldığı için Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Yemenlilerin Sudan'a yönelik takdirlerini sundu.

Ahmar, Sudan'ın meşruiyetin tekrar sağlanması ve Yemen'deki sağ kolu darbeciler olan İran'ın yayılması tehlikesini uzaklaştırma konusundaki fedakarlıklarını övdü.

Abdurrahman ise ülkesinin meşru yönetimi desteklediğini ve darbeyi reddettiğini, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon bünyesinde gerekli yardımı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Ahmar, Sudan ziyaretinde ayrıca bu ülkede tedavi gören Yemen ordusu ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) mensubu yaralıları ziyaret etti.

Pazartesi günü Sudan'a ulaşan Ahmar'ın 3 günlük resmi ziyaretinin yarın sonlanması planlanıyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda bin askeri yer alan Sudan, 6 bin askeri göndermek için de hazır olduğunu belirtiyor.
Kaynak: AA