Bosna Hersek'te 'Her Hafta Bir Fetih' Olacak

Saraybosna'da üniversite öğrencileri 'Her hafta bir fetih Bosna Hersek' çağrısıyla sabah namazında buluştu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk, Boşnak ve farklı ülkelerden öğrenciler, 'Her hafta bir fetih Bosna Hersek' çağrısıyla sabah namazında buluştu.

Başkentteki üniversite öğrencilerinin girişimiyle oluşturulan 'Her hafta bir fetih Bosna Hersek' çağrısı altında başta Türk ve Boşnaklar olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler, Saraybosna'daki Sokolovic Kolonija Camisi'nde sabah namazı kıldı.

İki hafta önce tarihi Başçarşı'da bulunan Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde kılınan sabah namazıyla başlayan organizasyonun, her hafta sonu farklı bir camide sabah namazlarında buluşularak devam ettirilmesi hedefleniyor.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (İUS) eğitim gören Yusuf İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu organizasyonla öncelikli amaçlarının Bosna Hersek'teki boş camileri doldurarak camilerde sabah namazlarında cemaat oluşturmak ve ülkedeki öğrenciler arasında birliktelik sağlamak olduğunu kaydederek 'Bizler ilk başladığımız zaman 25-30 kişi civarındaydık. Bizi gören cemaatin gülümseyişi, bizi sıcak bir şekilde karşılayışı bizleri de çok memnun etti. Diğer amacımız birlikteliği sağlamak. Aradaki sıcaklığı artırmak.' diye konuştu.

Tüm dünyadaki öğrencilere bu konuda öncü olmayı hedeflediklerini söyleyen İşler, 'Her hafta bir fetih demek, her hafta başka bir camideki cemaatin gönlünü fethetmektir' ifadelerini kullandı.

Tuzla Üniversitesi öğrencisi Armin Okic, gençlerin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak 'Günümüzde iyi insanlarla birlikte olmak zor maalesef. Her hafta başka bir camide birlikte bulunmak güzel bir duygu. Gençlerin kendi memleketinde de farklı camileri ziyaret etmesi lazım.' dedi.

Kaynak: AA