Varis Hastası Olanlara Uzmandan Sülüklü Tedavi Yöntemi

Diyarbakır’da hacamat sülük tedavisi tıp uzmanı olan Çağla Songül Aslan, varis hastalığının ağırlıklı olarak şoförlerde ve ayakta duran insanlarda daha çok söz konusu olduğunu ve bunun yeni başlangıç olan varisin ise 3 veya 4 seans ile çözüme kavuşacağını söyledi.

Varis Hastası Olanlara Uzmandan Sülüklü Tedavi Yöntemi
Türkiye’nin çeşitli illerinde 10 yıldır görev yapan ve eğitimini Japonya’da tamamladıktan sonra alanında uzman olan hacamat sülük tedavisi tıp uzmanı Çağla Songül Aslan, varis hastalığı olanlara uyarılarda bulundu. Uzman Aslan, varis ağırlıklı olarak şoförler başta olmak üzere ayakta duran insanlarda daha çok söz konusu olduğunu belirtti.

Aslan,“Ayakta duran meslek grupları var, kuaförler, tezgahtarlar ve inşaatlarda çalışanlarda daha çok rastlanır. Varis dolaşım sistemi bozukluğu olan bir hastalıktır. Bacaklarda yeşil renkte görünür. İleri ki boyutlarda şişme ve ödem söz konusu olur. Tedavi süreci uzun bir süredir. Doktorlar 3 şekilde varise çözüm bulmaktadır. Ameliyat, lazerli ameliyat ve son olarak dondurma sistemi yapılmıştır. Cerrahi müdahaleler sonucunda varis tekrar nüksediyor. Buna alternatif çözüm olarak sülük tedavisini öneriyoruz. Sülük dolaşım sistemi üzerine dünyada kabul görmüş bir tedavi yöntemidir. Sülüğü direk olarak varis olan bölgeye attığımızda oradaki pıhtılaşmış kanı emer ve ekstra vücuda salgıladığı enzimle orada tekrar pıhtılaşmaya engel olur” dedi.

“Tedaviyi tamamlanmadan sonuç alamayız”

Yeni başlangıç varislerinde 3 veya 4 seans sonucunda kesin çözüm alındığına dikkat çeken Aslan, “İki türlü varis vardır. İç ve dış varis, bunlardan hangisi ise onu teşhis etmek gerekiyor. Dış varis dışta görülebilir. Dokunulduğunda fark edilir ve yeşil renkte ortaya çıkar. Önemli olan iç varisi teşhis etmektir. Yeni başlangıçta 3 veya 4 seansta sonuçlanır. Ama ileri boyutlarda hastanın 10 defa bu tedavi yöntemine başvurması gerekiyor. Yaklaşık 20 hasta geldi. Hepsinde de sonuç aldık. Hastalarımızın genelinde şu sorun vardır. Ah vah ile gelen hastalar ilk tedavide sonuç alınca bu kez tedaviyi kesiyor. Tedaviyi tamamlamadan sonuç alamayız. Bu çok yanlıştır. Ama hepimizde var olan bir problem maalesef, biraz iyileşme gösterince tedaviyi bırakıyoruz. Bu çok yanlıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA