Çaldıran'daki Silahlı Kavganın Ardından 2 Kişi Daha Tutuklandı

Van’ın Çaldıran ilçesinde 6 Ağustos’ta bir kişinin öldürüldüğü silahlı kavgayla ilgili yürütülen soruşturmada 2 kişi daha tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Çaldıran ilçesi Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Van Yolu Caddesinde H.T. isimli şahsın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde olaya karıştıkları tespit edilen şüpheli şahıslardan A.T., M.S.B., S.T., B.T., M.T. ve Y.T. isimli şahıslar yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. M.T. ve Y.T. isimli şahıs ’Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken diğer şüpheli şahıslar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın birden fazla şahıslarca işlenmiş olduğuna kanaat getirilmesi sonucu yapılan çalışmalar sonucu olayla ilgisi olan F.T., Z.T ve S.T. isimli şahıslar 08 Kasım Salı günü gözaltına alındı. 09 Kasım günü haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilen şüphelilerden S.T. mahkemece serbest bırakılırken, F.T. ve Z.T. isimli şahıslar ise ’Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.
Kaynak: İHA