Gönüllü Öğrencilerden Köy Okullarına Yardım

Munzur Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri, Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent Köyü'nde bulunan Darıkent İlkokulu ve Ortaokulu'na yardımda bulundu.

Munzur Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulüp üyelerinden Medine Demir, yaptığı açıklamada, yaptıkları araştırmada Darıkent İlkokulu ve Ortaokulu ile öğrencilerinin yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Bunun üzerine çalışmalara başladıklarını söyleyen Demir, şöyle konuştu:

'Tunceli genelinde 50 üyemiz var ve bunların tamamı Munzur Üniversitesi öğrencilerinden oluşmakta. Kulüp olarak yaptığımız çalışmalardan biri de köy okullarına yardım etmek. Yaptığımız araştırmalar sonrasında il merkezine en uzak okullardan biri olan Darıkent İlkokulu ve Ortaokulunun yardımımıza ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve çalışmalara başladık. Sponsorlarımızın da yardımıyla 2 gün boyunca okulda çalışma yaptık. İç cephesi tüm odalarıyla birlikte demirbaşlarının tamamını boyadık. Ayrıca öğrencilerine de kırtasiye ve okul kıyafeti yardımında bulunduk.'

Demir, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA