4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Konyaaltı Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ekinliği çerçevesinde minik öğrencilere hayvan sevgisini aşılıyor.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
Türk Maarif Okulları’nın anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü kapsamında Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nin uzman personeli eşliğinde barınağı gezen öğrenciler, sokak hayvanları hakkında bilgi aldılar. Hasta ve yaralı sokak hayvanlarının nasıl tedavi edildiğini öğrenen öğrenciler, sokak hayvanlarının bakıma muhtaç olduğunu ve insanların ilgisine ve sevgisine ihtiyaçları olduğunu gördüler.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2016 yılında 9 farklı okuldan 500 öğrenciyi Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ağırladıklarını söyledi.

Öğrencilere küçük yaşta hayvan sevgisi aşılamayı amaçladıklarını dile getiren Muhittin Böcek, çocuklarına bu sevgiyi kazandırmak isteyen ailelerin de hayvan barınağını sık sık ziyaret etmelerinin önemine değindi.
Kaynak: İHA