Kılıçdaroğlu: Karşı darbe olayıyla karşı karşıyayız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesine yönelik başlatılan operasyonu değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu: Karşı darbe olayıyla karşı karşıyayız
Kılıçdaroğlu: Karşı darbe olayıyla karşı karşıyayız
Kemal Kılıçdaroğlu, gazetenin Ankara bürosunu ziyaret etti.

Haber toplantısına katılan Kılıçdaroğlu 'Demokrasi ve özgürlüğü savunanlar bedel öder' dedi. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, Bir karşı darbe ile karşı karşıyayız' dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bir karşı darbe olayıyla karşı karşıya kaldık. Darbe fırsatçılığı yapıp, toplumun aydın kesimlerini susturmak, medya üzerine baskı kurmak, sivil toplum üzerine baskı kurmak gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Parlamentodan alınan yetkilerle, kanun hükümünde kararname çıkararak, bir anlamda anayasal düzen değiştirilmek istendi. Anayasa hükümünde kararname çıkarıyorlar artık.

Kılıçdaroğlu: Karşı darbe olayıyla karşı karşıyayız

'AYM'NİN DE SORUMLULUĞU VAR'
Türkiye bugün bu sorunlarla karşı karşıyaysa, bunun sorumluluklarından biri Anayasa Mahkemesi'dir. Eski içtihatında direnebilse, ‘eski içtihat geçerlidir' diyebilseydi bugün bu tablo yaşanmazdı. Cumhuriyet Gazetesi basın tarihimizin de, Türkiye'nin de çok önemli gazetelerinden biridir. Her darbe sonrası en büyük bedel ödeyen gazetedir. Sadece kendisi değil, yazarları da bedel ödemiştir. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi yazarlar katledilerek bir bedelle karşı karşıya kalmıştır.

Bu ülkenin bütün aydınlarına, bütün gençlerine, bütün kadınlarına sesleniyorum. Demokrasi ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bunun ön koşulu da, Cumhuriyet'e sahip çıkmaktan geçiyor. Hep beraber Cumhuriyet ve Cumhuriyet Gazetesi'ne sahip çıkmak zorundayız.

Bütün gazetecilere de seslenmek istiyorum. Eğer medya üzerindeki baskılara ortak direnç gösterebilirsek o zanman demokrasiyi de ortak savunmuş oluruz. Gazetelere baskı yapılınca ses çıkarmazlarsa bir gün sıra onlara da gelir. Bu tehlikeye onların dikkatini çekmek istiyorum. CHP Genel Başkanı olarak her zaman demokrasiyi, özgürlüğü, medya özgürlüğünü savundum. Hapiste olan gazetecileri savundum. Hep birlikte demokrasiyi savunmak hepimizin ortak görevidir, bunu yapmak zorundayız.”

Kılıçdaroğlu: Karşı darbe olayıyla karşı karşıyayız