Erdal İnönü'nün Vefatının 9. Yıl Dönümü

Eski SHP Genel Başkanı Erdal İnönü, vefatının 9. yılında törenle anıldı

Eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, vefatının 9'uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Prof. Dr. Erdal İnönü’nün Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine eşi Sevinç İnönü, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP mensupları, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edilirken katılımcılara lokum ikramında bulunuldu.

Sevinç İnönü, Erdal İnönü'yü özlemle andıklarını ifade ederek, onun barışçıl bir insan olduğunu ve herkesle iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalıştığını söyledi. Eşinin şartlar ne olursa olsun asla umudunu kaybetmediğini ifade eden Sevinç İnönü, 'En kötü şartlarda bile umudumuzu kaybetmeyelim, daha iyi şeyler olacaktır derdi. Biz bu hareketi gelecek kuşağa gençliğe emanet ediyoruz. O yüzden onlar sayesinde inşallah açıklığa çıkacağımıza inanıyorum.' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise, Erdal İnönü’nün düşüncelerini kendilerinin bile anlamadığını ifade ederek; “Onu Türkiye'nin de anladığını zannetmiyorum. İnönü Ailesi Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt Sorunu'nu elini taşın altına koyarak çözmeye çalışan ve barışı hedef olarak koyduğunda bedelini ödeyen bir ailedir. Bu aile ülkenin kuruluşu ve kurtuluşunda önemli mücadeleler vermiştir.' diye konuştu.

İnönü’nün yeğeni ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de amcası Erdal İnönü’yü özlemle andıklarını söyleyerek; “Onun idealleri gerçekleşseydi bugün Türkiye daha farklı bir konumda olabilirdi.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA