Suriyeli Muhalif Komisyonun Başkanı Hicab Katar'da

Müzakere Yüksek Komisyonu Başkanı Hicab, Katar Dışişleri Bakanı Atiyye ile bir araya geldi

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye'nin, Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'nun başkanı Riyad Hicab'ı başkent Doha'da kabul ettiği bildirildi.

Katar haber ajansı QNA'nın haberine göre, başkent Doha'da gerçekleşen görüşmede taraflar, Suriye'deki savaş ve Şam'ın bazı beldelerinde uygulanan abluka nedeniyle oluşan insani dramı ele aldı.

Dışişleri Bakanlığından bazı yetkililerin de katıldığı görüşmede Atiyye, Esed rejiminin insanları aç bırakmayı bir silah olarak kullandığını vurguladı.

Atiyye dün BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanı Elbio Oscar Rosselli Ferieri, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft'a gönderdiği mesajda, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzey kırsalındaki Madaya, Zebedani, Bakkin ve Bludan beldelerinde yaşanan ablukaya ve açlık sıkıntısına dikkati çekmişti.

Muhaliflerin kontrolündeki Madaya, 7 aydır abluka altında tutuluyor. Hizbullah'ın Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Söz konusu abluka sebebiyle, bölgede geçen ay 23 kişi açlık sebebiyle hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA