Adıyaman Belediyesi'nden Hastaneye Otopark

Adıyaman Belediyesi tarafından, araç yoğunluğunun yaşandığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısına bin araçlık otopark ve otobüs durağı yapılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Adıyaman Belediyesi, şehir genelinde trafik sorununu ortadan kaldırmak üzere çalışmalarını hızıyla sürdürüyor.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında bulunan alanda başlatılan bin araçlık otopark alanının, aynı zamanda belediye otobüsü ve taksiler için durak olarak da kullanılabilineceğini söyledi.

Otopark çalışması ile ilgili olarak görüşlerini belirten Kutlu, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin ilimize yaptığı en önemli yatırımlardan biri olan ve 5 yıldızlı otel konforuna sahip bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yaşanan araç yoğunluğu uzun zamandır dikkatimizi çekiyordu. Böyle büyük bir kompleksin otoparkı hasta, hasta yakınları ve sağlık personeline yeterli gelmiyordu. Kaldı ki önümüzdeki süreçte bu hastanemize yapılacak olan ek binalarla bu sorun daha da büyüyecekti. Bundan dolayı Adıyaman Belediyesi olarak, hastanenin tam karşısında belediyemize ait olan alanda bin araçtan fazla kapasiteye sahip olabilecek bir otopark inşasına başladık. Tamamlandıktan sonra vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek olan otopark inşatımız bitme aşamasına geldi."

Kaynak: AA