Gasp Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul'da 10 marketle 3 elektronik eşya mağazasını gasbettikleri iddiasıyla yakalanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul'da 10 marketle 3 elektronik eşya mağazasını gasbettikleri iddiasıyla yakalanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 aydır Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de 9 market ve 3 elektronik eşya mağazasını silahlı ve maskeli gasbeden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelilerden 5'ini Bayrampaşa'da bir market ve elektronik eşya mağazasını silahla gasbettikten sonra kaçmaya çalışırken yakaladı.

Suçüstü yakalanan şüphelilerden Ferdi M. (25), Mehmet Zakir K. (20), Recep E. Asayiş Şube Müdürlüğüne, Osman D. (17) ile Emrah D. (17) ise Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinde Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de meydana gelen 9 market ve 3 elektronik eşya mağazasını silahla gasbettikleri tespit edildi.

Polis, yakalanan 5 şüphelinin emniyetteki sorgularında, suç örgütünün lideri ve yardımcısı olduğunu ifade ettikleri 2 kişinin yakalanması için tekrar operasyon düzenledi ve Hacı Ahmet E. (28)  ile Garip K.'yı da (23) Gaziosmanpaşa'daki evlerinde yakaladı.

Suç örgütünün gasp olaylarında kullandığı otomobilin de Esenyurt'tan çalındığı ve plakası değiştirilerek kullanıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinde Hacı Ahmet E.'nin kasten yaralama ve dolandırıcılık, Ferdi M.'nin uyuşturucu kullanma, Recep E.'nin kaçak bahisden suç kaydı olduğu. Garip K'nın ise 9 suç kaydı, 4 arama ve kesinleşmiş 3,5 yıl hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerden 3 pompalı tüfek, 2 şarjör, 3 dipçik, 30 fişek, kar maskeleri, eldivenler ve bir adet fener görünümlü elektro şok cihazı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Osman D. (17) ve Emrah D. (17) Çocuk Şube Müdürlüğünden, diğer 5 şüpheli ise Asayiş Şube Müdürlüğünden adliyeye sevk edildi.

Öte yandan şüphelilerin gerçekleştirdikleri olayların güvenlik kamera görüntüleri basına dağıtıldı.
Kaynak: AA