Afyonkarahisar'da AVM'de Koruyucu Aile Standı Açıldı

AFYONKARAHİSAR - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından toplumda koruyucu aile anlayışını arttırmak için AVM içinde bilgilendirme standı açıldı.

Stant açılışında bilgiler veren İl Müdürü Alper Sezer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koruması altında bulundurulan çocukların ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı, kendine yeterli, özgüven duygusu gelişmiş ve toplumun geleceğine olumlu katkı verebilecek özelliklere sahip olarak yetişmeleri amacıyla aile odaklı hizmetlere büyük önem verdiğini söyledi.

Sezer, "Koruyucu aile hizmeti çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamında eğitim bakım ve yetiştirme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak ücretli veya gönüllü statüde hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile yada kişiler tarafından sağlanmaktadır" dedi.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Sezer, şunları söyledi:

"İlimizin genelinde 59 koruyucu aile ve bu ailelerimizin yanında 66 çocuğumuz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çocuk evlerimizde sevgi dolu ve güvenli bir aile ortamı bekleyen 74 çocuğumuz var. Bu çocuklarımız için hoşgörülü, sabırlı, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilecek en az ilkokul düzeyinde eğitim almış, 25-65 yaş aralığında düzenli bir geliri bulunan sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ailelere ihtiyaç duymaktayız."

Sezer, Bakanlık tarafından koruyucu ailelere bakmakta oldukları çocuklar için çocuğun yaşı ve ihtiyaçlarına göre eğitim, giyim ve sağlık masraflarını karşılamak üzere aylık ödemeler yaptığını dile getirdi.

Kaynak: AA