Kızkalesi'nin Minyatürü Miniatürk'te Sergilenmeye Başlandı

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: 'Gerçek boyutun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketiyle Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi, ilk olarak 5 dilde, daha sonra da 20 dilde yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak'.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan İçel'in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'nin minyatürü, Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının örneklerinin yer aldığı Miniatürk’te sergilenmeye başlandı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, kentin tarihi ve kültürel ögelerini tanıtmak için her türlü girişimde bulunduklarını belirtti.

Kızkalesi'nin Miniatürk’te yer alması için yaptıkları çalışmanın sonuç verdiğini ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

'Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması, kentimizin tanıtılması adına çok önemli bir adımdır. İçel, tarihi ve kültürel yapılarla dolu dolu bir kent. Biz de kentimizin tanıtımı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk’te, ilk defa İçel’e ait bir eser sergileniyor. Gerçek boyutun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketiyle Miniatürk’te yerini alan Kızkalesi, ilk olarak 5 dilde, daha sonra da 20 dilde yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak.'
Kaynak: AA