Sağlık Bakanlığının 'Mesai Dışı Çalışma' Uygulaması

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastanelerinde 'Mesai Dışı Çalışma' uygulamasına yön verecek olan düzenlemelerle ilgili bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

Ergüney, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli'de 15 hastane olduğunu, bu hastanelerin 24 saat acil hizmet verdiğini ve mesai saatlerinde uzmanlık düzeyinde poliklinik hizmeti verdiğini söyleyerek, 1 Şubat'tan itibaren Sağlık Bakanlığının yaptığı planlama çerçevesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli’de de mesai dışı uygulaması başlayacağını belirtti.

Uzman hekimler tarafından saat 17.00'den sonra başhekimliğin belirlemiş olduğu günlerde ve saatlerde verilecek olan poliklinik, ameliyat, endoskopi gibi hizmetlerin de yapılacağını bildiren Ergüney, mesai dışında gündüz yetişmeyen ya da yoğunluktan dolayı ameliyat odası bulamayan hekimlerin ameliyatlarını mesai sonrası yapması sistemine geçilmiş olacağını dile getirdi.

Bu ameliyatların acil ameliyat olmayacağını, önceden planlamış ameliyatlar olacağını ifade eden Ergüney, mesai dışı çalışmak istemeyen hekimleri çalıştırmayacaklarını, çalışan arkadaşların da döner sermayenin dışında ek ücret alacaklarını söyledi.

Ergüney, 'Birçok kurumda mesai saat 17.00'de bitiyor, o saatten sonra kamu kurumları kapalı olduğu için vatandaşlar acillere yoğunluk gösteriyor' diyerek, şöyle konuştu:

'İnşallah bu uygulamayla acillerdeki yoğunluğun önüne geçileceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Seka Devlet Hastanesinin mesai dışı uygulaması, yürüyüş yolundaki Seka Devlet Hastanesi Merkez Polikliniğinde olacak. Bu mesai dışı uygulamasında çalışan personellerimiz nöbetçi arkadaşlarımız olmayacak. Bunun dışında ayrı bir ekip oluşturulacak. Cumartesi günleri de bu hizmet verilecek. Bunlar tamamen başhekimliğin planlaması ile olacak.'

Kaynak: AA