'Reis' filminin çekimlerine KKTC'de başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını konu alan Reis filminin çekimlerine Kıbrıs'ta başlandı.

'Reis' filminin çekimlerine KKTC'de başlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını konu alan 'Reis' filminin çekimlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) başlandı.

Yapımcılığını Ali Avcı'nın yaptığı film için KKTC'nin İskele kasabasında set kuruldu. Kasabanın eski meydanında, Erdoğan'ın gençlik yıllarının geçtiği Kasımpaşa'nın tarihi semt dokusu oluşturuldu.

Sinemasından berber dükkanına, kıraathane ve bakkalına kadar her şeyin ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü çalışmada 1960'lı yılların Türkiyesi canlandırılıyor.

İskeleli vatandaşlar film ekiplerinin yaptığı çalışmaları merak içinde izlerken, çekimlerin Gazi Mağusa ile Lefkoşa'da da yapılacağı belirtildi.

   1930'lardan 1990'lı yıllara

Son dönemlerin en iddialı projelerinden olduğu belirtilen Reis filmi, Türkiye'nin tarihine de ışık tutacak.

Erdoğan'ın gençlik dönemindeki toplumsal ve siyasi yasaklar, toplumsal çatışmalar, Türkiye'nin yaşadığı birçok zorluk yine filmin konuları arasında olacak.

Film setinin oluşturulması için yaklaşık iki aydır hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Avcı, 'Set ortamı hazırlandı. 365 derece kamerayı döndürdüğünüzde her tarafta 1965'e ait nüansları çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. 21 günlük bir Kıbrıs çekimimiz var. Bursa ve İstanbul çekimlerimiz var' dedi.

  Filmde Kıbrıslı oyuncular da rol alacak

Ali Avcı, İskele kasabasında dönemin Kasımpaşa meydanını oluşturduklarına işaret ederek, yaklaşık 130 kişilik bir ekiple 1960'lı yılların Türkiyesini burada oluşturulan meydanda çekeceklerini anlattı. Kıbrıs'tan oyuncuların da filmde rol alacağını kaydeden Ali Avcı, Kıbrıslı Türklerin çok misafirperver olduğunu, en küçük problemde dahi evlerinin kapılarını açarak yardım elini uzattıklarını ifade etti.

Filmin çekildiği İskele kasabasının doğal bir yapısı olduğunu dile getiren Avcı, 'İskele'yi bir film platosu haline getirilebilecek, kültür sanat şehri olabilecek özel bir merkez olarak gördüm' dedi.

Oyunculardan Yener Gürsoy da senaryonun çok güzel ve derin olduğunu belirterek, 'Filmde dolmuş şöförü Adil'i canlandırıyorum. Gayet iyi ilk günümüz, İnşallah böyle devam eder' diye konuştu.

İsmail Hakkı da Kıbrıs'ın gerçekten güzel ve birçok manada duygusal bir yer olduğunu kaydederek, keyifli bir set ortamında ve kaliteli oyuncularla birlikte çalıştıklarını, neticesinin de güzel olacağını temenni ettiklerini söyledi.

Reis filmi 25 Mart'ta Türkiye'de, nisan ayında da tüm dünyada izleyicilerle buluşacak.