İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore'dan, KTO'ya Ziyaret

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret etti.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Hiçyılmaz, İngiltere gibi büyük bir ülkenin Ankara Büyükelçisini konuk etmekten onur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Kayseri’de 2 devlet 2 de vakıf üniversitenin faaliyette olduğuna da değinen Hiçyılmaz, İngiltere ile Kayseri arasındaki ilişkilerin her geçen gün gelişme kaydettiğini, bundan sonraki süreçte de ilişkilerin daha üst seviyelere taşınacağına inandıklarını ifade etti.

Kayseri olarak dış pazarlarda yer almak için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Hiçyılmaz, yakın bir zamanda Dubai'ye de bir iş gezisi planladıklarını, Cezayir, Etiyopya ve Senegal gibi ülkelere yönelik iş seyahatleri de yapacaklarını aktardı.

Moore da KTO'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, Kayseri'nin girişimci ruhu, iş adamları, valisi ve belediye başkanı ile iş odaklı bir anlayışa sahip olduğunu gördüğünü belirtti.

Kayseri’deki büyük firmaları, Ortadoğu ve Orta Asya dışında, İngiltere gibi gelişmiş ülke pazarlarında da görmeyi arzu ettiklerini ifade ederek, 'Buna en iyi örnek Ülker’in, İngiltere’de United Biscuits firmasını 2,3 milyar dolarlık bir rakamla satın alması olmuştur. Cesaret dolu ve önemli gördüğümüz bu yatırım gibi başka yatırımların da devamını diliyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Hiçyılmaz, ziyarette, Moore'a kilim hediye etti.

Kaynak: AA