Çorum'un İhracat Ve İthalat Rakamları

Çorum'dan 2015 yılı içinde 323 milyon dolar ihracat, 272 milyon dolar da ithalat yapıldığı bildirildi.

Çorum Valiliği tarafından 'Dünya Gümrük Günü' nedeniyle kentin ihracat ve ithalat rakamları ile gümrük müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Çorum Gümrük Müdürlüğü'nün Organize Sanayi Bölgesindeki binasında 12 personel ile hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, müdürlüğün genellikle ihracat yoğunluklu çalıştığı ayrıca ithalat ve gurbetçi vatandaşların taşıt süre uzatımı gibi işlemlerin gerçekleştirilmesini sağladığı kaydedildi.

Çorum'da gümrük müdürlüğü üzerinden 2015 yılında 44 milyon dolar ihracat, 4 milyon dolar da ithalat yapıldığı belirtilen açıklamada, 'Bu rakamlar sadece Çorum'daki Gümrük Müdürlüğü üzerinden yapılan işlemlere aittir. Ancak Kentte üretim yapan çok sayıda firma İstanbul, Bursa ve Ankara gibi kentlerden ihracat ve ithalat yapmaktadır. Bu firmaların istatistikleri de göz önüne alındığında Çorum'dan 2015 yılı içinde 323 milyon dolar ihracat, 272 milyon dolar da ithalat yapıldığı belirlenmiştir. Son 5 yıllık rakamlara bakıldığında Çorum'un ihracatında istikrarlı bir artış söz konusudur' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA