Vali Ve Milletvekilinden Ilgaz'da Telesiyej Keyfi
Ilgaz Dağı’nın Çankırı tarafına yapılan yeni kapalı sistem Telesiyej Hattı’nı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz inceledi.

Vali Vahdettin Özcan, "Çankırı Ilgaz yeni bir tesis kazandı, yaklaşık 900 metre uzunluğunda bir telesiyej ile bin 200 metre uzunluğunda profesyonel bir pistimiz var. Ben kayakseverleri Ilgaz’a davet ediyorum. Doruk Otel Derbent Şehitliği arası tesisimiz modern ve Ilgaz’da tek olan kapalı sistem ile Ilgaz’a ve ülkemize hayırlar getirsin" dedi.
AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise "Bu telesiyeji görmekten mutluyum. Daha önce Kastamonu tarafındaki telesiyeje bindiğimizde rüzgardan ağzımız burnumuz kızarıyordu. Bu telesiyej hattının Ilgaz’da ve Türkiye’de bir ilk olduğunu duyunca denemek istedim. Bu durumda herkesin buraya gelmesi gerekiyor ve Ilgaz Dağı’nın bu verimli topraklarının harekete geçmesi için biz hükümet olarak elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kaydetti.
Yarıyıl tatilinin gelmesiyle doluluk oranı yüzde 100’lere ulaşan Ilgaz’da kayak yapmanın çok güzel olduğunu belirten tatilciler, Ilgaz’ın büyük illere yakınlığı nedeniyle tercih edildiğini söyledi.
