Kayseri'de Öğrenciler Karne Almanın Heyecanını Yaşadı

Kayseri’de öğrenciler 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ilk dönem sonu karnelerini aldı. Öğrencilere karnelerini veren Vali Orhan Düzgün, tatilde çocuklara kitap okumalarını ve akrabalarını ziyaret etmelerini önerdi.

Kayseri'de Öğrenciler Karne Almanın Heyecanını Yaşadı
Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kocasinan Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, ilçe milli eğitim müdürleri 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ilk dönemi sonunda Ahmet Eskiyapan İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini verdi. Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, “Bugün 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatilinde karne töreni için bir aradayız. Allah’a şükür ilk yarı yılı sıkıntı olmadan çocuklarımız öğretmenleri ve yöneticileri ile sağlık ve huzur içerisinde bu yarı yıl tatiline ulaştılar. İnşallah bu yarı yıl tatilinde güzelce dinlenecekler ve ikinci yarı yıla daha heyecanlı bir şekilde başlayacaklar. Yarıyıl tatilinde öğretmenlerimiz öğrencilerime ödev vermiyorlar ama öğrencilerimize güzel kitaplar hazırlanmış. Ben öğrencilerimize kitap okumalarını ve akrabalarını ziyaret etmelerini öneriyorum. Ayrıca Kayserimiz kar bakımından bereketli bir ilimiz. Bu açıdan öğrencilerimize Erciyes’e giderek kayak yapmalarını öneriyorum. İkinci yarı yıl tatilinin de ardından öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, “İlk dönemki eğitim-öğretim yılını tamamladık. Canabı Allah inşallah ikinci dönemki eğitim-öğretim yılını tamamlamayı nasip eder. Öğrencilerimiz karnelerini aldı. Karne sadece öğrencinin okuldaki notlarının değerlendirildiği bir süreç değil, çocuklarımızın kişisel gelişimleriyle alakalı karne hepsinin bir notu. Karneye sadece öğrencinin notu olarak da bakmamak lazım. Karne aynı zamanda öğrenci, öğretmen, aile ve çevreninde notudur. Eğer bir sıkıntı varsa öğretmen arkadaşlarımızla bir çalışma tablosu belirlemeliyiz. Tabi öğrencilerimizin bu süreçte rahat olmalarını ve çocuklarımızın sağlığının her şeyden önemli olduğunu bilerek bu karneye yaklaşmamız lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA