Fransız Kültür Merkezi'nde 'Sürgün' Etkinlik Serisi

Film, belgesel gösterimi ile sergi ve söyleşilerden oluşan seri, 25 Ocak3 Şubat'da gerçekleştirilecek.

Fransız Kültür Merkezi, 'Sürgün' adı verilen seri kapsamında, 25 Ocak-3 Şubat'ta, film, belgesel gösterimi ile sergi ve söyleşilerden oluşan etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, katılım için ön kayıt yapılması gereken etkinlikler 25 Ocak'ta Philippe Lioret'in, Londra'ya gitmek isteyen, Fransa'da Kuzey Denizi'nde Calais kıyılarına yığılan kaçakların bu son ayağını anlattığı 'Hoşgeldiniz' filmi ile başlayacak. Filmin ardından Fırat Çelik ile söyleşi yapılacak.

Ali Atassi'nin yönetmenliğini yaptığı 'Bizim Korkunç Ülkemiz', 26 Ocak'ta gösterilecek. Film gösterimini Yassine Al Haj Saleh ile soru-cevap bölümü takip edecek.

AFP fotoğrafçısı Bülent Kılıç'ın 'Umuda Kaçış' adlı sergisi, 27 Ocak'ta açılacak. Sergi, 26 Şubat'a dek görülebilecek.

Etkinlik serisi kapsamında 'Daha' adlı kitabında, göçmenlerin sıkıntılarından faydalananlara karşı tehlikeli bir yükü yazmak için yasa dışı insan ticaretinden esinlenen Hakan Günday ile söyleşi 28 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Oyuncu Ece Dizdar'ın yöneteceği söyleşi öncesinde Murat Daltaban ve Hakan Günday romandan bazı bölümlerin okumasını yapacak.

Göçmenlerin geçiş yaptıkları yasa dışı kamplarda yaşanan bir aşk hikayesini anlatan Boris Lojkine'nin 'Umut' filmi, 29 Ocak'ta gösterilecek.

Yazar Ayşe Sarısayın'ın 'Heyulanın Dönüşü' romanının yazarı Yiğit Bener ile yapacağı söyleşi 1 Şubat'ta gerçekleşecek. Söyleşi öncesinde oyuncu Fırat Çelik, romanın bazı bölümlerden okuma yapacak.

Pierre Schoeller'in Suriye'den kaçıp Irak'taki Kawergosk kampına yerleşen Kürt mültecilerin hayatlarını, umutlarını, korkularını anlattığı 'Yitik Zaman' adlı belgeseli, 3 Şubat'ta gösterilecek. Gösterim, Erbil Valiliği HCR Müdürü Frederic Cussigh eşliğinde bir söyleşi ile devam edecek.
Kaynak: AA