İlkokul Öğrencilerinden, Engelli Torununa Bakan Kadına Yardım Eli
Denizli’de Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun hayata geçirdiği ‘Kimsesizlerin Kimsesiyiz’ sosyal projesi kapsamında yüzde 50 öğrenme engelli olan torunuyla zor şartlarda yaşayan 65 yaşındaki Fatma Bacaklı’ya yardım eli uzatıldı.

Öğrencilere yardımlaşma duygusunu en iyi şekilde aşılamak için ‘Kimsesizlerin Kimsesiyiz’ projesini hayata geçirdiklerini aktaran Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mevlüt Çetin, “Proje kapsamda torunu da okulumuzda okuyan Fatma teyzemize ulaştık. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimizle birlikte Fatma teyzemizin yaşadığı sıkıntıları aşmasına yardımcı oluyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızı da bizlere destek oluyorlar. İnşallah projemizle öğrencilerimiz yardımlaşmanın önemini kavrayacağı gibi Fatma Teyzemiz ve Halil Efe yavrumuzun sakıntılarına da merhem olacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Fatma Bacaklı da, “2,5 aylıktan itibaren torunuma ben bakmaya başladım. Onunla birlikte yalnız yaşıyorum. Torunum öğrenme engelli. Sağlık sıkıntılarım var. Komşularımızın desteğiyle ayakta durmaya, torunuma bakmaya çalışıyorum. Ziyaretinizle beni mutlu ettiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet yürüttüklerini aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Yardımlaşma duygusunu öne çıkaran böylesi bir projeyi hayata geçirdikleri için Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’na teşekkür ediyorum. Okulumuzun öğrencileri de inşallah proje kapsamında yardımlaşma ruhunun önemini kavrayacaklar. Fatma teyzemiz ve Halil Efe yavrumuzun bizlerde ellerinden tutarak, yaşadıkları sıkıntılara çözüm olacağız. İnşallah yüzlerini bugünden sonra güldüreceğiz. Pamukkale Belediyesi olarak ilçe genelinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizin, yaşlılarımızın, öğrencilerimizin elinden tutuyoruz, destek oluyoruz. Bu tür çalışmalarımıza ve projelere büyük önem veriyoruz” dedi.
