'Diyanet Ümmet Coğrafyası İçin Tek Umuttur'
Diyanet’in ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu ifade eden Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Diyanetimize yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir aradayız” dedi.

Diyanete dair saldırı dilini kullananları ’iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar’ olarak nitelendiren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez” ifadelerini kullandı.
“DİYANET ÜMMET COĞRAFYASI İÇİN TEK UMUTTUR”
Diyanetin ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu vurgulayan Bayraktutar şunları söyledi:
“Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur’an-ı dinleye bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider.Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet’e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet’in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki “Vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır.”
