Çanakkale Diyanet- Sen'den 'Diyanetine Sahip Çık!' Açıklaması
Diyanet-Sen Çanakkale Şubesi, bugün 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasına katılarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

"MÜSLÜMANLARA KARŞI LİNÇ GİRİŞİMİ İÇERİSİNDELER"
Bazı kesimlerin İslam ve Müslümanlara karşı linç girişimi içerisinde olduklarını belirten Başkan Çiloğlu, "Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıları ‘Fransa çocuklarına ağlıyor’ diyerek manşet yapanlar İstanbul’da yaşanan saldırı için ‘katliam ülkesi’ diyebiliyor. Kendilerine Türkiye’den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip “Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu” diyecek kadar İslam’a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet’e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir. Biz her alanda büyümeyi, daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflerken, Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz; Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki; dün Diyanet’e (DİB) saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk, iri olduk, bugün yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri olacağız ve diri olacağız" diye konuştu.
"TÜRKİYE’NİN NİŞANESİNİ TAŞIYAN DİYANETİNE SAHİP ÇIK"
Diyanet İşleri Başkanlığı’na sahip çıkacaklarını da sözlerine ekleyen Çiloğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı’na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şeri için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetine sahip çık! Dünyanın vicdan yoksunluğu yaşadığı, Avrupa’nın kelimeler içerisinde insanlık namına yapmacık cümleler sarf ettiği ve kilometrelerce öteye fosfor bombaları gönderdiği, zulüm deryasının içinde vicdan ve irfan duruşu sergileyen Diyanetine sahip çık. ’Hiçbir strateji, Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. Hiçbir siyaset, Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir” diyen Diyanetine sahip çık. Bugün Diyanet’e yapılan bu saldırlar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları size her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor ve şehitler diyarı Çanakkale’den yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen Çanakkale Şubesi olarak Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ diyoruz" dedi.
