Türkiye'nin Terörle Mücadelesine Avustralya'dan Destek

Ülkedeki 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verdi.

Avustralya’da faaliyet gösteren 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Türkiye’nin teröre karşı mücadelesine ve Ortadoğu politikalarına destek verdiklerini açıkladı.

Lübnan, Mısır, Suriye, Sri Lanka, Ürdün, Filistin, Bosna, Irak, Arnavutluk ve Türkiye kökenli Avustralyalıların yönetimindeki 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleye ve Ortadoğu politikalarına desteği içeren bir mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılmak üzere Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı’ya iletti.

STK temsilcileri Melbourne Başkonsolosluğu’na yaptığı ziyaret sırasında Başkonsolos Küçüksakallı yaptığı açıklamada gösterilen bu duyarlılıktan dolayı temsilcilere teşekkür etti.

-Türkiye sınırları dışında takdir ediliyor

Küçüksakallı mektubu teslim almasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avustralya’dan ve dünyanın pek çok yerinden özellikle Müslüman toplumlar tarafından çok yakından takip edildiğini, ayrıca Türkiye’nin Ortadoğu politikalarının, yapmış olduğu yardımların ülke sınırları dışında takdir edilmekte olduğunu söyledi.

Küçüksakallı 'Avustralya’daki Müslüman birlikler ve topluluklar bu gelişmeleri yakından izliyor. Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen menfur terör saldırısı münasebeti ile Victoria eyaletinde ve Avustralya genelinde faaliyet gösteren 21 Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hem baş sağlığı dileklerini ileten hem de sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adaletten yana, mazlumun yanında, Müslümanların yanında duran politikasını desteklemek amacı ile bir mektup tevdi ettiler, bunu kendilerine ileteceğiz' ifadelerini kullandı.

- 'Türk hükümetinin verdiği desteği takdir ediyoruz'

Avustralya Suriye Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayman Chehnah, Türkiye’nin baştan beri Suriye halkının yanında olduğunu ifade ederek, 'Biz Türk hükümetinin Türkiye’de bulunan Suriyeli kardeşlerimize yaptıklarından çok memnunuz ve Türk hükümetinin verdiği desteği takdir ediyoruz' dedi.

Türkiye’nin bölgede ve dünyada uyguladığı politikaları takdirle karşıladıklarını dile getiren Chehnah, 'Bu mektupla Türkiye’nin konuyla ilgili politikalarını desteklediğimizi ve Türkiye’nin teröre karşı mücadelesinde yanında olduğumuzu ortaya koyuyoruz' dedi.

Bölge barışı için Türkiye içindeki barışın çok önemli olduğuna dikkati çeken Chehnah, 'Türk hükümeti çok güçlü, aynı zamanda Türkiye’nin kendi içinde barışı koruması bizim için çok önemli, insanları barış içinde tutuyor. Türkiye’nin barış içinde olması biz Suriyeliler için çok önemli' şeklinde konuştu.

Avustralya Mısır Toplumu Başkanı Mohammad Helmy de söz konusu mektupla ilgili şunları kaydetti:

'Rusya’nın Türk hava sahasını ihlali ve İstanbul’daki terör saldırısından sonra Avustralya’daki sivil toplum kurumları olarak Türk milleti ve liderleri ile birlikte olduğumuzu göstermek istedik. Bu mesajı Türkiye’nin hükümeti ve Cumhurbaşkanı’na gönderiyoruz. Böylece, onların bölgede ve dünya genelinde gösterdikleri liderliği, Suriye ve Mısır’daki desteklerini de takdir ettiğimizi göstermek istiyoruz.'
Kaynak: AA