Sakaryalı Öğrenciler TÜBİTAK'ın Yarışmalarına Hazırlanıyor

Sakarya'da, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, 47. düzenlenecek olan TÜBİTAK Proje Yarışmasına hazırlanıyor.

TÜBİTAK yarışmasına coğrafya dalından katılacak 9. sınıf öğrencilerinden Esma Özdemir ve Zehra Duran, öğretmenleri Ahmet Kaim danışmanlığında Arifiye Tren İstasyonu üzerine araştırma projesi tasarladı.

İstasyonun kullanım işlevselliğinin incelendiği projede, istasyonun yakınında bulunan sanayi bölgesinin yerleşimi kendine çekmesiyle tren istasyonunun kullanımını ne yönde etkilediği araştırılıyor.

Vatandaşlarla yaptıkları anketlerle sıkıntıları da gün yüzüne çıkaran öğrenciler, hedeflenen sonuca nasıl ulaşılabileceği üzerine de çözümler arıyor.

Projeleri için Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümünden Yrd. Doç Dr. Muhammet Kaçmaz'la da fikir alışverişinde bulunan öğrenciler, projeleri üzerine araştırma yapmaya devam ediyor.

Yarışmaya coğrafya dalından katılacak olan 9. sınıf öğrencisi Fatma Şen de öğretmeni Ahmet Kaim gözetiminde yaylada yapılan yanlış turizmin önüne geçilmesini ve bunun yerine düzgün ve sürdürülebilir turizm yapılmasını amaçlayan proje çalışmasına başladı.

Projenin kapsadığı sorunları gözlemleyebilmek amacıyla Karagöl Yaylasına giden Şen, oradaki yayla halkıyla sohbet ederek, gözlemlerde bulundu.

Şen'in proje çalışmasına Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Muhammet Kaçmaz, Sakarya Orman Müdürlüğü Makine ve İkmal Şube Müdürü Yüksel Şavak destek verdi.

Kaynak: AA