Sultanahmet'teki Terör Saldırısı Frankfurt'ta Protesto Edildi

Paulsplatz Meydanı'nda toplanan Türk ve Alman vatandaşları, hayatını kaybedenlerin anısına mum yaktı Hessen Eyalet Parlamentosu'ndan Milletvekili Yüksel: 'Terörün yeşerdiği alanlar yok edilmeli'.

İstanbul Sultanahmet’teki terör saldırısı, Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi.

Fritz Bauer Enstitüsü Pedagoji Merkezi Uzmanı Dr. Türkan Kanbıçak ve Hessen Eyalet Parlamentosu'ndan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Turgut Yüksel tarafından düzenlenen protesto eylemi, kent merkezindeki Paulsplatz Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Türk ve Alman vatandaşlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, terör saldırısında hayatı kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Protesto eyleminde, üzerinde “Kurbanların anısına” ve “Yeter” yazılı pankart açıldı ve saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına mum yakıldı.

Frankfurt’un partner şehirlerinden Japonya’daki Yokohama kentinde bulunmaları nedeniye eyleme katılamayan Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann, Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Başkanı Matthias Müller ve Alman Sendikalar Birliği (DGB) Frankfurt Başkanı Harald Fiedler’in yayımladığı ortak birlik ve beraberlik mesajı okundu.

Polisin güvenlik tedbiri aldığı protesto eylemi, konuşmaların ardından sona erdi.

- 'Terörün yeşerdiği alanlar yok edilmeli'

AA muhabirine gösteri sonrasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Yüksel, terör olaylarına kayıtsız kalmamamak için böyle bir eylem düzenlediklerini söyledi.

Ancak yalnızca protesto etmekle sorunların çözülemeyeceğine dikkati çeken Yüksel, 'Bu konuda sorumlu olan bütün devletlerin, elinden gelen her şeyi yapıp terörün yeşerdiği alanları yok etmesi gerekir. Bu yapılmadığı sürece bu olaylar devam edecektir. Dün İstanbul’da oldu, bugün burada ve başka yerde de olabilir' dedi.

Yüksel, Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırının Türkiye’nin yanı sıra Almanya’ya yönelik de bir saldırı olduğunu ve son dönemlerde bu tür olayların çoğalmasının en büyük nedeninin Suriye’deki karışıklık olduğunu ifade etti.

- 'Her terör olayıyla birlikte ayrımcılık yoğunlaşıyor'

Dr. Kanbıçak da Türkiye’deki terör saldırılarına bir tepki göstermek ve birlik beraberlik mesajı vermek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Terör örgütlerini ve saldırılarını lanetlediklerini vurgulayan Kanbıçak, 'Halkımız için, vatanımız için yani her iki vatanımız için de barış, sağlık ve istikrar istiyoruz. Bu kadar terör yeter artık' diye konuştu.

Kanbıçak, ayrıca her terör olayıyla birlikte ayrımcılığın gittikçe yoğunlaştığını vurgulayarak, 'Bunun acısı buradaki mültecilerden, buradaki başörtülü bayanlardan ve Türk ya da Müslüman olarak değerlendirilen insanlardan çıkıyor' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA