Şamil Tayyar: Bunlardan hesap sormayana yazıklar olsun

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, PKK'ya karşı operasyonların durmasını isteyen sözde akademisyenlerin vatana ihanetten yargılanması gerektiğini söyledi.

Şamil Tayyar: Bunlardan hesap sormayana yazıklar olsun
Şamil Tayyar: Bunlardan hesap sormayana yazıklar olsun
Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu 'Son Söz' programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şamil Tayyar, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonların durması için bildiri yayınlayan akademisyenler için ' 1100 sözde akademisyenin ihanetten yargılanması gerekir.' dedi.

Sosyal medyada Sultanahmet saldırısıyla ilgili bilgisi olmadan hükümeti suçlayıcı tweetler atanlara 'Soytarı' ifadesini kullanan Tayyar şunları söyledi;

İLİŞİKLERİNİN KESİLMESİ LAZIM

Devleti katliam yapmakla suçlayacaksınız, ama terör örgütüne tek bir laf etmeyeceksiniz. Bunlar üniversitelerde görev yapıyor ve maaşlarını da bu devletin bütçesinden alıyorlar. Üniversitelerin ve YÖK'ün bir an önce inceleme soruşturma başlatılması ve bunların üniversiteler ile ilişiğinin kesilmesi gerekir.

AÇIĞA ALINMALARI GEREKİR

Maaşı PKK mı bağlar bilemem, HDP'li belediyeler danışman mı yapar bilemem. Ama bu bütçeden 1100 sözde aydının asla maaş almaması lazım. Soruşturma bitmeden önce bunların açığa alınması lazım.

BUNLARDAN HESAP SORMAYANA YAZIKLAR OLSUN


1100 sözde akademisyenin ihanetten yargılanması gerekir. Bunları yargılamayan devlet devlet değildir. Bunların ilişiğini kesmeyen devlet devlet değildir. Eğer devlet 1100 kişinin aldığı maaşı bütçeden kesmiyorsa kursaklarından geçmesin ve haram olsun. Bunlardan hesap sormayana da yazıklar olsun.

BEYAZ GAZETE