Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Demirkol Açıklaması

'Kentimizde 11 bin engelliye ve engellilerin evde bakım hizmeti karşılığında ise ailelere 103 milyon lira ödeme yapıldı'.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, 2015 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Demirkol, kurumun toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk, genç, engelli, yaşlı, kadın ve toplumun dezavantajlı grubunda yer alan kesimlere yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kent halkının yanı sıra 400 bini aşkın Suriyeli'ye hizmet götürdüklerini anlatan Demirkol, 'Kentimizde 11 bin engelliye ve engellilerin evde bakım hizmeti karşılığında ailelere 103 milyon lira ödeme yapıldı. Sosyal ekonomik destekler kapsamında parçalanmış ailelerin, anne ve babası hayatını kaybetmiş ve benzeri nedenlerle sahip çıktığımız 3 bin 135 çocuğa ise 17 milyon lira yardımda bulunuldu' dedi.

Kendilerine müracaat eden çocukların yurt ve diğer kurumlar yerine akrabalarının ya da aile fertlerinden birisinin yanında kalmasını sağlamak istediklerini ifade eden Demirkol, bu uygulamayla çocukların aile sıcaklığıyla büyümesinin amaçlandığını ifade etti.

Koruyucu Aile Hizmetleri kapsamında 34 çocuğun 24 ailenin yanında yaşadığını kaydeden Demirkol, 'Şu anda koruyucu aile olarak bize 58 aile müracaat etti bunlardan 11'i reddedildi. 23 ailemiz ise koruyucu aile olmak için sırada bekliyor. Koruyucu ailelerinin yanında kalan 34 çocuğumuza 478 bin lira destek sağlandı' diye konuştu.

Demirkol, doğum yardımı kapsamında 31 bin 776 çocuğa 15 milyon 428 bin lira destek verildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA