Vali Çakacak, Liman Ve Serbest Bölgede İncelemelerde Bulundu
İçel Valisi Özdemir Çakacak, İçel Limanı ve İçel Serbest Bölgesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Daha sonra İçel Limanı’nda yapımı devam eden rıhtım sahası genişletme ve kapasite artırım çalışmaları ile ilgili MIP Genel Müdür Yardımcısı Hakan Turunç’tan bilgi alan Vali Çakacak, inşaat çalışmalarını yakından inceledi. Turunç, rıhtım sahası genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından limanın 35 bin metrekare ek alana ve 17 buçuk metre derinliğe kavuşacağını, bu sayede dünyanın en büyük kapasiteli gemilerinin de limana kabul edilmeye başlanacağını söyledi.
Vali buradaki ziyareti kapsamında, yıllık 1 milyon araç girişinin olduğu terminal alanındaki işleyişi yerinde inceleyerek, Liman Konteyner Terminal Operasyon Müdürü Özer Arıcı’dan yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi aldı.
İncelemelerine Serbest Bölge’de devam eden Vali Çakacak, Serbest Bölge Müdürü Yusuf Şenel’den, bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. İçel Serbest Bölge’sinin ticaret hacmi bakımından ülkemizdeki serbest bölgeler arasında ikinci sırada olduğunu kaydeden Şenel, buradaki faaliyetlerin büyük bir kısmının tekstil alanında olduğunu ve 7 bini tekstil alanında olmak üzere toplamda 9 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.
İncelemelerini İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği operasyon merkezi ve Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ederek tamamlayan Vali Çakacak, Müdür Hasan Hüseyin Koçak’tan ülkeye giriş çıkış yapan yolcular ile gemi sevk işlemleri hakkında bilgi alarak tamamladı.
