Duygularını Pastane Duvarına 'Post-İt'liyorlar

Ordu’nun Ünye ilçesindeki bir pastanede müşterilerin duygularını küçük pusulalara yazarak aktarabilmesi için özel bir bölüm oluşturuldu İşletmeci Gülen: 'Duvar üzerinden haberleşenler var. Sürekli ayrılıp barışan bir çiftimiz var, biri gelip yazıyor, sonra diğeri geliyor onun yazdığına istinaden cevap yazıyor. Karşılıklı olarak bu şekilde anlaşıyorlar'

ORDU – HACER ÖZTÜRK - Ordu’nun Ünye ilçesinde bir pastanede müşteriler, çeşitli konulardaki duygu ve düşüncelerini aktardığı küçük pusulaları oluşturulan özel duvara asabiliyor.

Ünye’deki pastaneyi işleten Mahmut Gülen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda artık gerekmediği sürece kalem kağıt kullanılmadığını, hatıra ve anı defteri alışkanlığının ise yıllar önce terk edildiğini belirterek 'duvar yazısı notu' uygulamasını bu nedenle başlattığını söyledi.

İstanbul ve İzmir’de çeşitli işletmelerde çalıştıktan sonra mesleğini memleketinde devam ettirme kararı aldığını anlatan Gülen, 10 ay önce hizmete açtığı işletmede müşterilerin notlarını duvara asabildiğini belirtti.

-Duvarda 8 bin not asılı

Müşterilerin duygu ve düşüncelerini yansıttığı not kağıtlarını pastanenin duvarına asarak nostalji yaşadığını belirten Gülen, şunları söyledi:

“İnsanlara nostaljiyi yaşatmak amacıyla not uygulamamızı başlattık. Bilindiği üzere artık kalemi elimize gerekmediği sürece almıyoruz. Kalemi ya bankada imza atarken işle ilgili bir şeyler yazarken elimize alıyoruz. Bunun haricinde insanlar kendi duygu ve düşüncelerini yazsınlar istedik. 8 önce bu uygulamaya başladık. Bugüne kadar toplam 8 bin civarında yazı yazıldı. Tabii bunlardan düşenleri tekrar yapıştırmaya çalıştık.”

-'Duvar üzerinden haberleşenler var'

Pusulalara genellikle duygu ve düşüncelerin yansıtıldığını ifade eden Gülen, “Notların içeriğinde ise o anda insanların hissettikleri, yedikleri tatlının tadıyla ilgili hisleri, mekan ve bizimle ile ilgili düşüncelerini paylaşıyorlar” dedi.

İlginç yazışmalarla da karşılaştıklarını anlatan Gülen, zaman zaman çiftlerin duvardaki notlarla haberleştiğini, tartışma yaşayanlardan bazılarının haberleşmek için bu duvarı seçtiğini vurguladı.

Çiftlerin bazen birbirlerine notlar yazdığını kaydeden Gülen, 'Duvar üzerinden haberleşenler var. Geçtiğimiz günlerde buraya gelen ve sürekli ayrılıp barışan bir çiftimiz vardı. Biri gelip yazıyor, sonra diğeri geliyor onun yazdığına istinaden cevap yazıyor. Karşılıklı olarak bu şekilde anlaşıyorlar” dedi.

Müşterilerden Enes Bakılan, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Buraya ilk gelişim. Nişanlanacağım kız buraya gelerek notları yazıp duvara yapıştırdıktan sonra fotoğraflarını çekip yolladığında güzel bir uygulama olduğunu gördüm. Ünye’ye geldiğimde ise buraya geldik. Bu uygulama dikkat çeker ancak mekanda asmaya yer kalmayınca ne yapacaklar merak ediyorum” dedi.

Cemile Çapar ise oğlunun, yazdığı notları pastane duvarına asmaktan keyif aldığını belirterek, “İnsanların duygu ve düşüncelerini yansıtması açısından güzel bir uygulama. Samimi bir şekilde içinden gelerek yazmaları hoş bir şey. Biz de buraya oturduğumuzda kim ne düşünmüş diye merakla okuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA