Atina'da Yeni Yıl Coşkusu

Akropolis tepesinden fırlatılan havai fişeklerin oluşturduğu görsel şölen altı yıldır ekonomik krizin pençesinden kurtulamayan Yunan halkına mutlu anlar yaşattı

ATİNA – Yunanistan’ın başkenti Atina, yeni yılı havai fişek gösterileriyle karşıladı.

Atina’da, tarihi Akropolis tepesi yakınındaki Thissio meydanında, Atina Belediye Başkanlığınca düzenlenen yılbaşı kutlamalarına binlerce kişi katıldı.

Akşam saatlerinden itibaren başta Sintagma meydanı olmak üzere, kentin çeşitli yerlerinde düzenlenen konserleri ve sokak sanatçılarını izleyen Atinalılar, daha sonra yeni yılı karşılamak üzere Thissio meydanında toplandı.

Televizyonlardan canlı olarak yayınlanan etkinlikte, saatler 00.00’ı gösterdiğinde Akropolis tepesinden fırlatılan havai fişeklerin oluşturduğu görsel şölen altı yıldır ekonomik krizin pençesinden kurtulamayan Yunan halkına mutlu anlar yaşattı.

Bu arada, Hristiyan aleminde Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen 25 Aralık Hristugenna Bayramı öncesinde başlayan kutlamalar kapsamında, Atina’da caddeler belediye başkanlıklarınca ışıklarla süslenirken, fırın ve pastanelerde yılbaşı için özel olarak pişirilen çörekler (Vasilopita) rağbet gördü. Çeşitli hayır kurumları Viktorya meydanında bekleyen mülteciler ve kentteki yoksullar için özel bayram sofraları kurdu.

Öte yandan, Girit Adası ve Mora Yarımadası’ndaki bazı kentlerde yapılması planlanan yeni yıl kutlamalarının da etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
Kaynak: AA