Yalova Huzurevi'nin Temeli 20 Ekim'de Atılacak

Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Paşakent Mahallesi’ne yapılacak huzurevinin temelinin 20 Ekim 2015 tarihine kadar atılacağını söyledi.

Yalova Huzurevi'nin Temeli 20 Ekim'de Atılacak
Yalova’ya yapılacak yeni huzurevi, eski binanın bulunduğu alanın zemini zayıf olduğu gerekçesi ile Paşakent Mahallesi’ne inşa edilecek. Proje çalışmalarının bitme aşamasına geldiği huzurevi hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, "Paşakent’e yapılacak yeni huzurevinin temelini 20 Ekim 2015 tarihine kadar atmayı planlıyoruz. Avam projeleri tamamladık. Uygulama projelerindeki revizyonlar bitmek üzere. O bittikten sonra müteahhit firma ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mutabakat metni imzalayacak. O metnin imzalanması ile birlikte çalışmalar başlayacak. Bu söylediklerim 20 gün içerisinde olacak. Bir aksilik yaşamazsak da temeli atacağız" dedi.

Öte yandan eski huzurevinin olduğu Bayraktepe Mahallesi’ndeki alana ise bungalov tipi huzurevi yapacaklarını dile getiren Uzun, "Eski huzurevinin bulunduğu alanla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Bize tahsisli olduğu için bu alanı da değerlendirmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızla bu konuyu görüşme sürecindeyiz. Çıkacak sonuca göre burasının yeniden projelendirilmesi gerekecek. Zemin burada bungalov cinsi bina yapımına elverişli mi değil mi araştırmak lazım. Yalova yaşlıların çok tercih ettiği bir il. Çınarcık ilçemizde açtık, 1 yıl olmadan 110 kapasite tamamen doldu. Buradaki ve oradaki 2 huzurevinin de şu anda 50-60 civarında sıra bekleyen yaşlısı var. Dolayısıyla 3. ya da 4. huzurevini de yapsak hemen dolması söz konusu. Yalova Türkiye’nin her yerinden yaşlıların tercih ettiği bir yer" dedi.

Kaynak: İHA