Çalık Açıklaması 'Eğitimi Çok Önemsiyoruz'

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla açıklama yaptı. Çalık, “Biz 2023’lerin, 2071’lerin Türkiye’sini hayal ediyoruz. Bu sebeple eğitimi çok önemsiyoruz” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da eğitime 13 yılda 772 milyon liralık yatırım yapıldığını, ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinde eğitimde yapılmayan yatırımların, 13 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çalık, ilde okul öncesi eğitiminden orta öğretime kadar okul sayısının 847’den, bin 111’lere yükseldiğini kaydetti.

Öznur Çalık, “Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımlar 13 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildi.

2003 yılından 2013 yılına kadar ilimize 3 bin 742 derslik kazandırıldı. Yatırımlarda eğitim kompleksi diyebileceğimiz şekilde spor salonu ve pansiyonlar da yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl ilimize yeni okul yapım ve mevcut okulların bakım, onarım çalışmalarına 32 milyon 688 bin lira ödenek ayırdı. İnönü Üniversitesi dahil eğitim sektöründeki son 13 yıldaki yatırımlara, 772 milyon lira harcandı. Yaptığımız tüm bütçelerde en faza ödeneği eğitime ayırdık. 2016 yılında da öyle olacak. Çünkü geleceğin inşası ancak eğitimle mümkün olur. Biz 2023’lerin 2071’lerin Türkiye’sini hayal ediyoruz. Bu sebeple eğitimi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Malatya’da planlanan eğitim yatırımlarının planlama ve ihale süreçlerinde herhangi bir aksama olmaması için ilgili birimlerce çalışmalar yapıldığını ifade eden Öznur Çalık, 2016’da planlanan okul, yurt, spor salonu, laboratuvar ve atölye gibi çok sayıda hizmet binasının yapımına devam edileceğini, böylelikle kentin eğitim kapasitesinin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Çalık, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye’nin daha müreffeh ve güçlü bir ülke haline gelmesi için biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Biz bu değişimleri gerçekleştirirken en büyük desteği, öğrencilerimizden olduğu kadar, eğitim camiası içerisinde yer alan ve büyük fedakarlıklarla bilgi köprüleri kuran öğretmenlerimizden de alıyoruz. Bizlere düşen görevler olduğu gibi, siz kıymetli öğrencilerimize düşen de sizlere sunulan bu imkanları kullanma ve kendinizi geliştirme yolunda adımlar atmaktır. Atacağınız her adım Türkiye’nin geleceğini inşa edecektir. Birlikte Türkiye’yi ve Malatya’yı daha aydınlık yarınlara taşımak için hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının heyecanını paylaşıyor, tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiası içerisinde görev alan herkese başarılar diliyorum.”
Kaynak: İHA