Milletvekili Çalık'tan Bayram Mesajı

AK Parti Malatya Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, yayımladığı bayram mesajında Kurban Bayramı’nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını milletçe yaşadıklarını ifade etti.

Milletvekili Çalık'tan Bayram Mesajı
Milletvekili Öznur Çalık, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz bu dönemde mübarek Kurban Bayramı’nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını milletçe yaşıyoruz” dedi.

Bayramların birbirimize olan sevgi ve saygıyı pekiştirmek, aramızdaki dayanışma ve birliği arttırmak, milli ve kültürel değerleri daha da yüceltmek açısından güzel bir vesile teşkil ettiğini dile getiren Çalık, “Her bayram kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için eşsiz bir imkan sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Çalık’ın mesajı şöyle:

“Kurban; cömertliktir. Kurban Bayramı; dayanışmadır, empatidir, yoksulların sevindirilmesidir; bu dünyada misafir olduğumuzun ruhumuza bir nakış gibi işlenmesidir. Ve her şeyden önemlisi, kurban kurbiyettir; Allah’a yaklaşmaktır.

Bayramlar, birlikte ve kardeşçe yaşamanın, milli-manevi değerlerimize sahip çıkmanın, karşılıklı saygı, sevgi ve yardımlaşmanın, paylaşma kültürünün değerini daha fazla idrak ettiğimiz günlerdir.

Yegane gayesi, bölgemizde kanlı politikalarını gerçekleştirmek isteyen güç merkezlerine taşeronluk yaparak ülkemizde ve coğrafyamızda yüzlerce yıldır birlikte kardeşçe yaşayan insanların arasına nifak sokmak; bölgeyi huzursuzluğa ve istikrarsızlığa sürüklemek olan hain terör örgütünün ve uzantılarının saldırılarının arttığı bu dönemde Kurban Bayramının naif ruhunun, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cenab-ı Allah’tan (cc), kendisine sunulan tüm kurbanları dergah-ı uluhiyetinde kabul buyurmasını; kurbanları, hem Zat-ı Celal’ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vasıta kılmasını; Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin de ibadetlerinin ve dualarının kabul olmasını; Mübarek Kurban Bayramı’nın başta memleketimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA