BBP Genel Başkanı Destici'den Bayram Mesajı Açıklaması

"Bin yıllık İslam kardeşliğimizi, KürtTürkmen kardeşliğini kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bin yıllık İslam kardeşliğini, Kürt-Türkmen kardeşliğini kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceklerini bildirdi.

Destici, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bütün vatandaşların ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Türkiye'de terör sorunu başta olmak üzere milletin çok önemli problemleri bulunduğunu belirten Destici, terörü yok yok etmenin yolunun birlik, beraberlik ve kardeşlikten geçtiğini kaydetti.

Destici, bin yıllık İslam kardeşliğini, Kürt-Türkmen kardeşliğini kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kandil'deki yılanlar da İmralı'daki bebek katili de onların siyasi sözcüleri de eş başkanları da Brüksel'deki, Almanya'daki, Amerika'daki efendileri de şunu akıllarından çıkartmasınlar ki bu vatanı onlara böldürmeyeceğiz. İslam coğrafyasının pek çok noktasında kan ve gözyaşı var. Kardeşlerimiz çeşitli sebeplerle emperyalist küresel güçlerin kışkırtmasıyla birbirleriyle savaş yapıp, birbirlerini öldürmeye, katletmeye, birbirlerinin yerlerini yurtlarını yok etmeye, onları yaşadıkları topraklardan çıkartmaya devam ediyor. Burada büyük bir oyun var. Hepimizin bu oyunun farkında olması gerekir. İslam dünyasındaki bu dağınıklık maalesef emperyalist küresel güçleri cesaretlendiriyor."
Kaynak: AA