Akbank ATM'lerinden para çekmek için cep telefonu yeterli

Akbank müşterileri artık istediği zaman, istediği Akbank ATM’sinden kartsız şekilde sadece telefonlarını kullanarak para çekebilecek.

Akbank ATM'lerinden para çekmek için cep telefonu yeterli
Akbank açıklamasına göre, teknolojideki gelişmeleri en hızlı biçimde bankacılık ürün ve hizmetlerine uyarlayarak müşterilerinin hizmetine sunan Akbank, tüm ATM'lerine 'cep telefonu ile para çekilebilir' özelliği kazandırdı.

Mobili merkezine alarak öncü hizmetleri hayata geçiren ve bu alanda 'dünyanın en iyi uygulaması' seçilen Akbank Direkt Mobil, geçen yıl sadece cep telefonu kullanarak, iBeacon teknolojisiyle ATM'lerinden para çekme özelliğini müşterilerinin hizmetine sunan ilk bankacılık uygulaması olarak sektöre örnek olmuştu.

Başlangıçta, 6 Akbank ATM'sinde kullanılmaya başlanan dünyanın ilk iBeacon teknolojisi ile para çekme uygulaması, İstanbul ve farklı şehirlerde birçok ATM'de hizmet vererek yaygınlaşıyor.

Bir yılı aşkın bir süredir iBeacon teknolojisi ile para çekilebilen Akbank ATM'lerinden, 18 Eylül'den itibaren para çekme özelliğine ek olarak Akbank Direkt Mobil'den alınacak referans kodu ile veya Akbank Direkt Mobil'den gönderilecek SMS ile Akbank müşterileri 5 bin liraya kadar anında para çekilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, mobil bankacılık alanındaki yenilikçi çalışmaları, alanının en iyi uzmanlardan oluşan bir ekiple aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.

Oğuz, şunları kaydetti:

'Mobile olan inancımızla yaptığımız yatırımlarla dünyada ilk kez olarak, iBeacon teknolojisi ile para çekme özelliğini müşterilerimizin hizmetine sunan, ilk defa Apple Watch'tan para çekme özelliğini hayata geçiren banka olarak mobile olan yatırımlarımıza devam ettik ve yeni para çekme özelliklerini de mobil uygulamamızı kullanan müşterilerimizin hizmetine bu hafta itibariyle sunmaya başladık. Müşterilerimiz artık sadece cep telefonlarını kullanarak ATM'lerimizden kartlarını yanlarında taşımalarına gerek kalmadan ister SMS, ister referans kodu ya da isterlerse iBeacon ile bir kaç saniye içinde para çekebiliyor.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve hızlı bir şekilde ürüne dönüştüren bir bankayız. Teknolojiyi müşterilerimizin hizmetine sunarken insan faktörünü önemseyen vizyonumuzla müşterilerimizin ATM ekranlarından QR okutmalarına gerek kalmadan, kart telaşı yaşatmadan ihtiyaç anında sadece cep telefonlarını kullanarak para çekmelerini sağlıyoruz. Mobil Bankacılık alanında sektörümüze örnek olmaya ve yön vermeye devam edeceğiz.'

Kaynak: AA