Fotokapanla Yaban Hayatını Gözlemlenecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce "Yaban hayvanlarının izlenmesi" projesi kapsamında Bilecik'te fotokapan kuruldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce "Yaban hayvanlarının izlenmesi" projesi kapsamında Bilecik'te fotokapan kurulduğunu bildirildi.

Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nezir Ayhan, yaptığı açıklamada, Şube Müdürlüğüne gönderilen 20 fotokapanın Bozüyük Doğa Koruma Milli Parklar şefliği sorumluluk sahasında bulunan Kozpınar, Muratdere ve Aksutekke köylerinin bulunduğu yaban hayvanlarının beslendikleri ve su ihtiyacını gidermek için geçiş yaptıkları ormanlık alana kurulduğunu söyledi.

Fotokapanların  kurulduğu mevkilerde kurt, boz ayı, kızıl geyik, yaban domuzu, tilki gibi memeli türlerin tespit edildiğini bildiren Ayhan, "Fotokapanlar ile yaban hayvanları gözlemlenmekte, asıl faaliyette bulundukları gece vakitlerindeki aktiviteleri kayıt edilebilmekte, popülasyonun varlığı hakkında bilgi vermektedir. Bilecik avlaklarının belirli noktalarına yerleştirilen fotokapanlarla yaban hayatı çeşitliliğimiz belgelenmektedir" ifadesinde bulundu.
Kaynak: AA