Van'ın Milletvekili Adayları Belli Oldu

Van’da 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler öncesi siyasi partilerin aday listeleri de belli oldu.

1 Kasım seçimleri için bugün partiler listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. AK Parti Van’da birinci sırayı Beşir Atalay’a verirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise Figen Yüksekdağ’ı yeniden ilk sırada gösterdi. YSK’ya teslim edilen listeye göre AK Parti sırasıyla Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Vahdettin İnce, Fatih Çiftci, Kayhan Türkmenoğlu, Ebubekir Kaçmaz, Faruk Alpaslan ve Ferman Yıldırım yer aldı.

HDP’de ise 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Figen Yüksekdağ Şenoğlu yine ilk sırada gösterildi. Diğer adaylar ise sırasıyla Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer, Adem Özcaner, Bedia Özgökçe, Lokman Ergun ve Sevda Alkan listeye girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise Cemal Şen, Mehmet Kurukcu, Serap Alkan, Kasım Beyaz, Şanel Güloğlu, Fırat Kuvetli, Siraceddin İldeş ve Nevzat Koç aday gösterildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) de Gültekin Çavuşoğlu, Yavuz Selim Camuşcu, Hurşit Canlı, Leyla Göçgen, Narin Arıöz, Şuayip Ata, Gültekin Gül ve Tevfik Saçmacı aday olarak gösterildi.
Kaynak: İHA