Kalkınma Bakanı Doğan Açıklaması 'Bayrak Yürüyüşü Demokratik Bir Tepki'

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, ülkenin kalkınmasında en büyük kaldıracın girişimci sanayiciler olduğunu belirtirken TOBB öncülüğünde yarın Ankara’da yapılacak bayrak yürüyüşüyle ilgili ’’Demokratik bir tepkidir. Saygı duyuyoruz’’ dedi.

Kalkınma Bakanı Doğan Açıklaması 'Bayrak Yürüyüşü Demokratik Bir Tepki'
İki gündür İzmir’de bulunan HDP İzmir milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, sabah valilik ve parti binasının ziyareti sonrası Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) geldi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO Meclis Başkanı Salih Esen’in konuk ettiği görüşmenin ilk bölümü basına kapalı gerçekleşti. Basına kapalı görüşme sonrası ülke gündemindeki terör zirvesi hakkında konuşup mevcut karışıklık ortamının giderilmesi için odaların rolüne değinen Doğan, ’’Ülkemizin bu süreçten kurtulması gerekli. Bu ortamın sağlanması için sizin katkınız çok önemli.

Sanayi olmadan bu iş olmaz. Bunun için öncelikle güvenlik şartlarının oluşması lazım’’ dedi.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK ORTAMI SAĞLANMALI

Sanayi ve sanayicilerin sorunlarını dile getirdiklerini belirten Doğan, şöyle konuştu: ’’Ülkemizin çok ciddi sorunları var. Güvenlik konusunda güven vermeyen bir Türkiye ortamı söz konusu. Sanayicinin ve yatırımcının çalışabilmesi için güvenli bir zemin aradığını hepimiz bilmekteyiz. Ama bize de bir misyon biçtiklerini görüyoruz. Biz de bize biçilen misyonu yerine getireceğimizden şüpheleri olmaması gerektiğini söyledik. Bu vatan bizim. Görüşmemizde yeniden 7 Haziran şartlarına dönülmesi gerektiği, barış birlik ve beraberlik ortamının sağlanması konusunda karara vardık.’’

BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ DEMOKRATİK BİR TEPKİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde sivil topum kuruluşlarının Ankara’da “Bayrağını al gel”, "Teröre hayır, kardeşliğe evet” sloganı ile gerçekleşen yürüyüşünün sorulması üzerine Bakan Doğan; ’’Demokratik bir tepkidir. Demokrasinin içerisinde var olması gereken bir duruştur bu. Saygı duyuyoruz’’ karşılığını verdi.
Kaynak: İHA