Doğan Açıklaması 'Dün Üç Yaprak Daha Döküldü'

Kalkınma Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Türkiye’yi çınar ağacına benzettiklerini belirterek “Daha dün üç yaprak daha döküldü. Bizim bir damla kan dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Demokratik yollarla çözülmeyecek hiçbir sorun yok” dedi.

Doğan Açıklaması 'Dün Üç Yaprak Daha Döküldü'
“DÜN ÜÇ YAPRAK DAHA DÖKÜLDÜ”

Kalkınma Bakanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’yi çınar ağacına benzettiklerini belirten Müslüm Doğan, şöyle konuştu: “Ülkemizi çınar ağacına benzetiyoruz. Biz etnik yapı ve inançlar anlamında olsun bir çınar ağacıyız. Daha dün üç yaprak daha döküldü. Bizim bir damla kan dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Bizim çınarımızdan artık hiçbir yaprağın dökülmesini istemiyoruz. Demokratik yolla çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Emin olun ki bu süreç asılacaktır. Ülkede tekrar kardeşlik ve barış egemen olacak. Başka çıkar yol yok.”

“BARIŞ MİSYONU TAŞIYAN BİR PARTİ OLARAK GÖRÜLÜYORUZ”

İki günlük İzmir ziyaretinde önemli görüşmeler yaptığını belirten Doğan, belediyenin raylı sistemine bakanlığın katkıda bulunacağına dair görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Ticaret odası ve sanayi odası görüşmelerinde partilerine olumlu bir misyon olduğunu kaydeden Doğan, partilerinin barış misyonunu taşıyan bir parti olarak görüldüğünü dile getirdi. İzmirli iş adamlarının kalkınma ajanslarının işlevsizliği üzerinde durduğunu anlatan Doğan, bakanlık olarak bu işlevsizliği kaldırmak için konuyu gündeme taşıyacaklarını kaydetti.

“ÖZEL GÜVENLİK KONUSUNDA VALİYE RİCADA BULUNDUK”

İzmir Valisi Mustafa Toprak ile görüşmelerine dair bilgi veren Doğan, İzmir’in sorunlarına dair taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Vali Toprak’tan HDP binalarına yapılan saldırılara karşı önlem alınması ricasında bulunduğunu dile getiren Doğan, şöyle konuştu: “Partimize karşı yapılan saldırıları bildirdik. Özel güvenlik önlemleri alınması konusunda valiye rica ettik, bunun tüm ülkede olması gerekiyor. Irkçı ve faşizan söylemlerle çıkan kişilerin tespit edilmesi ve gerekenin yapılmasını söyledik. Sayın vali ile görüşmelerimizde gerçek barışın tesisinde herkesin görev alması gerektiğini, kamu görevlerinde hassas olunması gerektiğini söyledik. Yöneticiler de zaman zaman hata yapabiliyor. Barışı nasıl tesis ederiz, bence bunun emeğinin ortaya koyulması lazım ancak bunlar aşılacak. Tekrar 7 Haziran öncesine döneceğiz. Devletin esas görevi güvenliği sağlamaktır.”

Anayasal gereklilik üzerine göreve geldiklerini ancak esas görev alma sebeplerinin seçim güvenliği sağlamak olduğunu belirten Doğan, “Biz bir gün bile halkın değerlerine sahip çıkacağımız konusunda kimsenin kuşkusu olmasın. Bir gün dahi bakanlık yapsak onurlu görevimizi yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Doğan, Cemaate yakın olan holdinglere yapılan operasyonla ilgili soruya, “Bunlar normal demokratik hukuk devleti normlarında kabullenilemez. Biz bunları olumlu bulmayız. Bu demokratik gelişmeye olumsuz etki yapan husustur. Özgür basının engellenmesi bunlar kabul edilemez. Ülkenin bunlardan uzaklaşması gerekiyor. Ne kadar çok özgürlük o kadar çok barış ve kardeşlik demektir.”
Kaynak: İHA