Lenfomaya Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Halk arasında lenf bezi kanseri olarak bilinen lenfomada bilinç düzeyinin artırılabilmesi için "Yürü Bizimle Lenfomaya Karşı" yürüyüşü yapıldı.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği'nce (LLMBİR) , Dünya Lenfoma Günü dolayısıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen yürüyüş Çansera Parkı'nda gerçekleştirildi.

Lenfomayla savaşmak ve lenfoma ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe, 500'ün üzerinde dernek temsilcisi, hasta ve hasta yakını katıldı.

Yürüyüşe katılan hasta ve hasta yakınları, "Sigara içme, lenfoma olma", "Lenfoma, otlarla iyileşmez" gibi çeşitli bilgi notlarının yer aldığı döviz ve balonlar taşıdı. Bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında, mini konser verildi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Eylül'ün Dünya Lenfoma Farkındalık Günü olduğunu belirterek, bu kapsamda farkındalık yaratılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

"Lenfoma ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin artırabilmesiyle hayatlara dokunacağımızı biliyoruz" diyen Özcan, şunları kaydetti:

"Bu etkinliği, farkındalığı artırmak  ve lenfoma hastalarının ortak sorunlarını paylaşabilmek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Buraya gelerek, iyileşmiş kişileri sapasağlam, aktif gören yeni hastalar, bundan inanılmaz güç alıyorlar. Dolayısıyla lenfomayı korkulan bir hastalık olmaktan çıkartmak istiyoruz. Çünkü, biliyoruz ki lenfoma tedavi edilebilir bir hastalıktır. Özellikle bazı tiplerinde yüzde 95 oranında başarı elde edilebiliyor."

Hastalığın modern tıp ile tedavi edilebildiğinin altını çizen Özcan, "Lütfen lenfomalı hastalarımız, modern tedavi dışında en ufak başka bir yola ihtiyaç duymasınlar" uyarısında bulundu.

Özcan, hastalıktan korunmak için sigara kullanımından uzak durulması ve düzenli yürüyüş yapılmasının da yaşam biçimi haline getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA