Fransa Suriye'de DAEŞ'in Vurulması Konusunda Kararsız

Dışişleri Bakanı Fabius, Suriye'deki DAEŞ hedeflerinin vurulması konusunda ülkesinin kesin kararını henüz vermediğini bildirdi

PARİS – Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye’de terör örgütü DAEŞ hedeflerinin havadan vurulması konusunda ülkesinin kesin kararını henüz vermediğini açıkladı.

Konu ile ilgili BFM televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Fabius, "DAEŞ hedeflerinin havadan vurulması ile ilgili kesin kararı henüz almadık" dedi.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın bu hafta açıkladığı kararın ardından Fransız savaş uçaklarının Suriye’de DAEŞ hedeflerini belirlemek üzere keşif uçuşları başlattığını hatırlatan Fabius, "Savaş uçaklarının iki farklı görevi var. Biz Suriye’deki DAEŞ’in Fransa için tehdit oluşturduğuna karar verdik ve meşru müdafaa ilkesi ile keşif uçuşlarını başlattık. Bunun sonucu ne olacak, havadan hedefler vurulacak mı buna bakıp, göreceğiz" diye konuştu.

Fransa’nın Suriye konusundaki genel stratejisinin değişmediğini belirten Fabius, "Biz Suriye’de siyasi bir çözüm istiyoruz, bunun için de ülkede bir geçiş sürecinin başlatılmasını destekliyoruz. Bu kolay değil ancak sonuca ulaşmak için aralarında Esed rejimin müttefikleri Rusya ve İran da olmak üzere herkesle görüşmeye hazırız" dedi.

Fransa, şu ana kadar Irak’taki DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırılarına katılıyor ancak Suriye’de Esed rejimini ‘’güçlendireceği’’ gerekesiyle bu ülkede hava operasyonlarına katılmıyordu, Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadele eden gruplara silah ve mühimmat yardımı yapıyordu.

Irak’ta DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırılarına katılan Fransa, yine bu ülkede terör grubuyla mücadele eden muhalif grupları eğiterek ve silah vererek destekliyor.
Kaynak: AA