Ankara İtfaiyesi Son Bir Ayda Bin 502 Yangına Müdahale Etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son bir ayda bin 502 yangına müdahale etti. Sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen artışla yangın sayısı günde ortalama 50’yi aştı.

Ankara İtfaiyesi Son Bir Ayda Bin 502 Yangına Müdahale Etti
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Ağustos ayı raporuna göre, sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen artışla yangın sayısı günde ortalama 50’yi aştı. Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi, Ağustos ayında Ankara genelinde bin 502 yangına müdahale etti. Yangınların 595’i otluk ve çalılık alanlarda, 132’si anız yakılması sonucu, 32’si ekili alanlarda, 11’i ağaçlık bölgelerde, 10’u bahçelerde, 7’si ormanlık alanlarda meydana geldi. Ağustos ayında yaşanan diğer önemli yangın olaylarından 102’si çöplükler, 74’ü motorlu araçlar, 59’u gecekondular, 30’u iş yerleri, 36’sı konutlar, 33’ü değişik binalarda olurken, 296 yangın değişik mekanlarda meydana geldi. Ankara İtfaiyesi, duyarsız kişilerce yapılan asılsız veya yanlışlıkla yapılan ihbarlar sonucu 85 kez çıkış yapmak zorunda kaldı.

YANGINLARIN YÜZDE 56’SI TEDBİRSİZLİK VE İHMALDEN

Yangınlarda ana unsur olan tedbirsizlik ve ihmal, Ağustos’ta çıkan yangınların yüzde 56’sına neden oldu. Rapora göre, geçen ay tedbirsizlik ve ihmal sonucu rastgele atılan sigara ve kibritten 841 yangın meydana geldi. Ayrıca ay boyunca yaşanan yangınların 131’i elektrik kontağından, 19’u kıvılcım sıçramasından, 7’si çocukların ateşle oynamasından, 16’sı baca tutuşmasından, 5’i akaryakıt ve parlayıcı maddelerin alev almasından, 7’si doğalgaz ve tüp parlamasından oluşurken, 94 yangın ise kasıtlı olarak çıkarıldı. 88 yangın değişik nedenlerden meydana geldi, 294 yangının çıkış nedeni ise belirlenemedi.
Kaynak: İHA