2. Uluslararası İslam Ekonomisi Ve Finansı Konferansı Yarın Başlıyor

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İZUİSEFAM) 11-13 Eylül tarihleri arasında 2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nı (IIEFC) düzenliyor.

Ulusal ve uluslararası üniversiteden alanında uzman akademisyenlerin katılım göstereceği 2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı (IIEFC) 11 Eylül Cuma günü İZÜ Merkez Kampüsünde başlayacak. Üç gün sürecek konferansın konuşmacıları arasında; İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, T.C. Ekonomi Bakanı Cevdet Yılmaz, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi Direktörü Dr. Zamir Iqbal, New Orleans Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kabir Hassan, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Talat Ulussever ve alanında uzman birçok akademisyen yer alıyor. Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi, İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve Borsa İstanbul’un desteğiyle gerçekleştirilecek olan konferans Ekonomi Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılacağı açılışla başlayacak. Konferansın amacı, İslam ekonomisi ve finansı alanında çalışan akademisyen, uygulayıcı ve araştırmacıların bilimsel çalışmalarının teşvik edilmesi ve ilgili literatürün geliştirilmesi olarak belirlendi.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İslam Ekonomisi ve Finansı alanında yapılan araştırmalara katkı sağlamak amacıyla bu alanda Türkiye’deki ilk merkezi kurduklarını ifade etti.

İZÜ İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İZUİSEFAM) geçtiğimiz yıldan bu yana pek çok akademik çalışmaya imza attığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Merkezimiz bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı ile alanında uzman akademisyenleri bir araya getiriyor. Bugün İslam Ekonomisi, krizlerle mücadele eden mevcut ekonomik sistemin karşısında Dünya tarafından kabul edilmiş en sağlam alternatif olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin bu alandaki büyüme potansiyelini iyi kavraması ve değerlendirmesi gerekiyor. İslami Finans alanındaki büyümeyi takip eden değil şekillendiren bizler olmalıyız. Adını, ülkemizde İslami finans ve katılım bankaları alanında çok önemli çalışmalar yapan rahmetli Sabahattin Zaim hocamızdan alan bir üniversite olarak, bu alanda uluslararası çalışmalar yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nın oturum başlıkları; Konvansiyonel ve İslami Bankacılık, İslam Ekonomisi ve Makroekonomi, İslami Finans, İslami Finansal Kurumlar, Katılım Bankacılığı, İslami Finansal Enstrümanlar, İslam Hukuku ve İslami Finans, Zekat ve Yoksulluk, Osmanlı Para Vakıfları olarak belirlendi.
Kaynak: İHA