Karagöl Tabiat Parkı'nda Düzenleme Çalışmaları

Çubuk ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle ilgi gören Karagöl'ün işletmeciliğinin Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından bölgede düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Çubuk Belediyesi arasında kira sözleşmesinin 31 Aralık tarihi itibarıyla sona erdiğini bildirdi.

Bölgenin işletmeciliğinin Büyükşehir Belediyesine geçtiğini aktaran Acehan, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki çalışmaları kapsamında ilk olarak bir güvenlik şirketi aracılığıyla tabiat parkında günün 24 saati güvenlik tedbirleri aldı. Özel İdareden Büyükşehir Belediyemize devredilen 31 dönümlük arazi de Karagöl Tabiat Parkı'na katılarak, peyzaj çalışmaları, piknik alanı, otopark alanı çalışmaları yapılacak. Melih Gökçek başkanımızın dediği gibi cam bölmeli kamelyalar yapılarak kışın dahi burada vatandaşlarımız mangal keyfi yapabilecek. Çalışmaların ardından Karagöl yeniden Ankara'nın en doğal ve en çok turist çeken yeri olmaya devam edecek."

Karagöl yolunun yarım kalan 15 kilometrelik bölümünün asfaltlama çalışmalarının başladığı bilgisini veren Acehan, bölgenin günlük ziyaretçi sayısının 500 ile bin arasında değiştiğini belirtti.

Düzenleme çalışmalarının ardından ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini vurgulayan Acehan, "Karagöl, bin 300 metre yükseklikte bulunuyor ve en sıcak günlerde dahi serin bir havası var. Hacettepe Üniversitesi burada bitki florasının iyileştirme çalışmasını yapıyor. Buradaki bidonlar, gölün aşağısında kalın bir örtüyle buradaki yabani bitkilerin diğer florayı yok etmesini önlemek amacıyla konuldu. Yaban bitkilerine oksijensizleştirme tedavisi yapılıyor. İnşallah daha sonra burada eski florasına kavuşacak. Buranın kendisine ait 65'e yakın bitki florası var. Yeniden inşallah bu bitkiler yavaş yavaş ortaya çıkacak."

Acehan, çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere tüm ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: AA